Grohe canvas

De opdracht.

De Sensia Arena is het nieuwste douche-toilet van GROHE. Een prachtig product, maar ook zeer geavanceerd. Bovendien is het Nederlandse publiek nog niet heel vertrouwd met een douche-toilet. Daarom was het aan ons de taak om meer awareness te creëren voor dit product. De uitdaging hierin was om duidelijk te maken wat het voordeel is van een douche-toilet, want daarvoor zou je het eigenlijk moeten ervaren. Helaas is dit via een online campagne fysiek niet haalbaar, maar we wilden met onze oplossing zo dicht mogelijk daarbij in de buurt komen.

Onze oplossing.

We hebben ervoor gekozen om een Facebook canvas-advertentie in te zetten. Met een canvas-advertentie konden we mensen actief met de vele functies van de GROHE Sensia Arena betrokken laten zijn. Canvas biedt namelijk mogelijkheid om op te klikken, een stukje video te bekijken, een stukje te lezen, verschillende afbeeldingen door te lopen, etc. Bovendien is het een perfect middel om mensen een bepaalde routing te laten doorlopen, waardoor ze ook beter de routing van het toiletbezoek begrijpen. Canvas is alleen voor mobiel beschikbaar, maar daar hebben we met advertising prima richting aan kunnen geven.

De canvas-advertentie begon met een korte impressie video. Vervolgens werd met verschillende slideshows uitgelegd uit welke vijf stappen een toiletbezoek bestaat, op welke manier het toilet zichzelf schoon houdt en welke persoonlijke voorkeuren je kunt instellen. Tot slot eindigde de advertentie met een link naar een landingspagina met meer informatie.

Het resultaat.

De canvas-advertentie heeft ontzettend veel awareness opgeleverd. Ruim 2.400 mensen hebben de advertentie bekeken. Gemiddeld bekeek men de canvas-advertentie voor 65% en duurde de weergavesessie ruim 33 seconden. Dit ging ruim over de doelstelling van 400 unieke weergaven en een gemiddelde weergaveduur van 20 seconden heen. Zie hieronder de verdere resultaten.

Totaal:

Klikken op links:2409
Per klik op een link:€ 0,13
Bereik:44.181
Weergave:70.317
Klikken: 3959
CPM: € 4,29
CPC: € 0,08
CTR:5,630%

Benieuwd hoe dit content-type voor jouw merk ingezet kan worden?
Neem contact met ons op!