A week in the life of Niels

terug

A week in the (working) life of …

Visual Designer: Niels

Image
terug

A week in the (working) life of …

Visual Designer: Niels

Image

Als Visual Designer bij WeConnect is geen enkele week hetzelfde, zo ben ik de ene week veel op pad om video’s te filmen of bij klanten langs te gaan en ben ik de andere week voornamelijk op kantoor te vinden. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden, die bestaan uit het maken van visuals, motions en andere content, heb ik een hele gevarieerde werkweek. Hierbij een blik op een gemiddelde week in het leven van een Visual Designer!

Maandag:

Op maandag begin ik altijd met het doornemen van mijn weekplanning zodat ik rekening kan houden met drukke dagen. Ik zie dat ik op donderdag een lange meeting met klanten heb en dat er vrijdag nog een gaatje in mijn planning is voor een mogelijke videoshoot!

Maxime en ik hebben een moment gepland om de contentkalender voor schoenenmerk Gijs te bedenken. We denken samen na over wat we in november en december gaan posten op de Gijs Facebookpagina. Maxime zal hierna de designs briefen zodat ik ze in mijn planning kan meenemen.

Maandagmiddag hebben we ook een gezellige, gezamenlijke lunch met het hele kantoor en delen we één keer per maand bijzondere resultaten.

Dinsdag:

Dinsdagochtend staat in het teken van een teamoverleg van de Community Managers en Visual Designers. We bespreken lopende zaken en delen resultaten van afgesloten campagnes. Vandaag geven Niki en Iris een presentatie over een nieuw template dat ze hebben ontwikkeld voor jaarplannen, zodat het proces nog soepeler verloopt!

Deze dinsdag is extra bijzonder want vandaag is collega Mieke jarig en trakteert op heerlijke chocolade en kruimeltaart, genieten!

Woensdag:

Woensdag ben ik te vinden in onze studio. Deze week is er een nieuwe collega bij ons begonnen, Jocelyne! Voor haar e-mailhandtekening en onze website is er een foto nodig die ik altijd schiet. Samen met collega-designer Madelon proberen we Jocelyne op een natuurlijke manier aan het lachen te krijgen, makkelijker gezegd dan gedaan.

Daarna help ik Elif met wat tips voor een herfstachtige Simon Lévelt fotoshoot en gaat ze zelf verder en schiet een paar prachtige beelden die binnenkort op de FB en IG pagina te zien zijn!

Aan het eind van de dag zit ik nog even met Niki om een videoshoot voor CêlaVíta te bespreken. Binnenkort gaan we samen de straat op om met een influencer een hele leuke video te schieten!

Donderdag:

Samen met Frank, Laurens en Marlinde verwelkomen we Smulweb bij ons op kantoor voor een brainstorm. Om het klantbestand te vergroten en de bestaande gebruikers beter te leren kennen hebben we een activatie voorgesteld. Aan de hand van een aantal brainstorm technieken, die ik van te voren heb voorbereid, zijn daar leuke ideeën uit voortgekomen die we verder gaan uitwerken!

Vrijdag:

Deze vrijdag is een video dagje voor mij! Voor Napoleon heb ik een Halloween video bedacht waarbij de zwarte drop kogels van Napoleon in spinnen veranderen.
Samen met Madelon duik ik de studio in om de shots te plannen en te schieten.

Voor korte video’s schieten we zonder shotlist en freestylen we meer met wat mogelijk is binnen de tijd. Na het schieten importeer ik de video’s en begin ik met het maken van de effecten in After Effects. Om de spinnen geloofwaardig te kunnen laten bewegen, kijk ik op Youtube hoe spinnen lopen en animeer ik alle 8 poten individueel. Het eindresultaat is binnenkort te zien op de Facebook en Instagram pagina van Napoleon!

’S Avonds hebben we een ontzettend leuk team-uitje op de planning staan in Utrecht. Onze collega en amateurbierbrouwer Frank heeft ons allemaal uitgenodigd naar Eleven Brewery voor een bierproeverij, met als hoogtepunt een glas van zijn eigen ‘Hoop en Eendracht’ bier. Bedankt Frank!

Deel deze blog

Als Visual Designer bij WeConnect is geen enkele week hetzelfde, zo ben ik de ene week veel op pad om video’s te filmen of bij klanten langs te gaan en ben ik de andere week voornamelijk op kantoor te vinden. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden, die bestaan uit het maken van visuals, motions en andere content, heb ik een hele gevarieerde werkweek. Hierbij een blik op een gemiddelde week in het leven van een Visual Designer!

Maandag:

Op maandag begin ik altijd met het doornemen van mijn weekplanning zodat ik rekening kan houden met drukke dagen. Ik zie dat ik op donderdag een lange meeting met klanten heb en dat er vrijdag nog een gaatje in mijn planning is voor een mogelijke videoshoot!

Maxime en ik hebben een moment gepland om de contentkalender voor schoenenmerk Gijs te bedenken. We denken samen na over wat we in november en december gaan posten op de Gijs Facebookpagina. Maxime zal hierna de designs briefen zodat ik ze in mijn planning kan meenemen.

Maandagmiddag hebben we ook een gezellige, gezamenlijke lunch met het hele kantoor en delen we één keer per maand bijzondere resultaten.

Dinsdag:

Dinsdagochtend staat in het teken van een teamoverleg van de Community Managers en Visual Designers. We bespreken lopende zaken en delen resultaten van afgesloten campagnes. Vandaag geven Niki en Iris een presentatie over een nieuw template dat ze hebben ontwikkeld voor jaarplannen, zodat het proces nog soepeler verloopt!

Deze dinsdag is extra bijzonder want vandaag is collega Mieke jarig en trakteert op heerlijke chocolade en kruimeltaart, genieten!

Woensdag:

Woensdag ben ik te vinden in onze studio. Deze week is er een nieuwe collage bij ons begonnen, Joycelyne! Voor haar e-mailhandtekening en onze website is er een foto nodig die ik altijd schiet. Samen met collega-designer Madelon proberen we Jocelyne op een natuurlijke manier aan het lachen te krijgen, makkelijker gezegd dan gedaan.

Daarna help ik Elif met wat tips voor een herfstachtige Simon Lévelt fotoshoot en gaat ze zelf verder en schiet een paar prachtige beelden die binnenkort op de FB en IG pagina te zien zijn!

Aan het eind van de dag zit ik nog even met Niki om een videoshoot voor CêlaVíta te bespreken. Binnenkort gaan we samen de straat op om met een influencer een hele leuke video te schieten!

Donderdag:

Samen met Frank, Laurens en Marlinde verwelkomen we Smulweb bij ons op kantoor voor een brainstorm. Om het klantbestand te vergroten en de bestaande gebruikers beter te leren kennen hebben we een activatie voorgesteld. Aan de hand van een aantal brainstorm technieken, die ik van te voren heb voorbereid, zijn daar leuke ideeën uit voortgekomen die we verder gaan uitwerken!

Vrijdag:

Deze vrijdag is een video dagje voor mij! Voor Napoleon heb ik een Halloween video bedacht waarbij de zwarte drop kogels van Napoleon in spinnen veranderen.
Samen met Madelon duik ik de studio in om de shots te plannen en te schieten.

Voor korte video’s schieten we zonder shotlist en freestylen we meer met wat mogelijk is binnen de tijd. Na het schieten importeer ik de video’s en begin ik met het maken van de effecten in After Effects. Om de spinnen geloofwaardig te kunnen laten bewegen, kijk ik op Youtube hoe spinnen lopen en animeer ik alle 8 poten individueel. Het eindresultaat is binnenkort te zien op de Facebook en Instagram pagina van Napoleon!

’S Avonds hebben we een ontzettend leuk team-uitje op de planning staan in Utrecht. Onze collega en amateurbierbrouwer Frank heeft ons allemaal uitgenodigd naar Eleven Brewery voor een bierproeverij, met als hoogtepunt een glas van zijn eigen ‘Hoop en Eendracht’ bier. Bedankt Frank!

Deel deze story

Niels Leeuwenhoek
Niels Leeuwenhoek

Visual Designer & Community Manager


Lijkt het je leuk om bij ons te werken?

Bekijk onze vacatures!

naar vacatures
Arthur Samson
Niels Leeuwenhoek

Visual Designer & Community Manager


Lijkt het je leuk om bij ons te werken?

Bekijk onze vacatures!

naar vacatures